Chrupiące smażone tofu dopełnia to słodkie i pikantne danie z makaronem.
Krok 1
Pokrój tofu w plastry o grubości 1/2 cala. Umieścić na blasze z obręczą pomiędzy warstwami ręczników papierowych; przełożyć na drugi arkusz i umieścić na nim żeliwną patelnię, aby obciążyć na 10 minut. Pokroić w kostkę, przełożyć do miski i wymieszać ze skrobią kukurydzianą.
Krok 2
W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu i przepłukujemy zimną wodą; odcedzamy.
Krok 3
W małej misce połącz sos sojowy, cukier, sos chili, sok z limonki i czosnek; odstaw.
Krok 4
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej, nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Dodaj paprykę i gotuj do miękkości, 4 do 5 minut. Zdejmij z patelni. Dodaj tofu i gotuj, podrzucając, aż stanie się złotobrązowe, 4 do 5 minut. Dodać makaron i sos i wymieszać. Dodaj paprykę, kiełki i cebulę i gotuj 2 minuty.
Przydatne linki
Regulaminy