KROK 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200C/180C fan/gas 6. Ugotuj kurczaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2
W międzyczasie, aby przygotować sos katsu, podgrzej olej w średnim rondlu i smaż cebulę i marchew przez około 8-10 minut lub do momentu, gdy będą miękkie, ale nie złote. Przełóż cebulę i marchewkę do blendera. Dodać sos, curry w proszku, masło orzechowe i sos sojowy, a następnie ubijać do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Wlej mieszaninę sosów z powrotem na patelnię i podgrzewaj do momentu, aż będzie gorąca, często mieszając.
KROK 3
Pokrój kurczaka w paski, rozdziel pomiędzy 4 talerze, a następnie polej sosem katsu. Do każdej porcji dodaj łyżkę kiszonej czerwonej kapusty i podawaj z ugotowanym ryżem i liśćmi sałaty.
Do podania
Przydatne linki
Regulaminy