Dodaj trochę tang do swojego ulubionego makaronu z pudełka.
Krok 1
Ugotować linguine według wskazówek na opakowaniu, dodając groszek w ciągu ostatnich 2 minut gotowania. Zachowaj 1 szklankę płynu z gotowania makaronu, następnie odcedź makaron i groszek.
Krok 2
W międzyczasie, podgrzej oliwę z oliwek na dużej głębokiej patelni na średnim ogniu. Dopraw kurczaka solą koszerną i pieprzem i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron, 4 do 5 minut.
Krok 3
Dodaj sok z cytryny do patelni i gotuj, zgarniając wszelkie przyrumienione kawałki. Dodaj serek śmietankowy i mieszaj aż do rozpuszczenia; zdejmij z ognia.
Krok 4
Dodaj skórkę z cytryny i parmezan, a następnie pietruszkę. Wymieszaj z makaronem (dodając zarezerwowany płyn z gotowania, 1 łyżka stołowa na raz, jak to konieczne). Podawaj natychmiast.
Przydatne linki
Regulaminy