Obciążony wszystkimi ulubionymi letnimi warzywami, ten makaron z pesto jest lekki i łatwy w ciepłe noce.
Krok 1
Rozgrzać grill na średnio-wysokiej temperaturze. Ugotować spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Opłukać, dobrze odsączyć i całkowicie ostudzić.
Krok 2
W dużej misce, wymieszaj kukurydzę, kabaczki, cukinię, paprykę i cebulę z olejem i 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu, aż będą dobrze pokryte. Grilluj kukurydzę, obracając, 10 minut lub do zwęglenia w miejscach. Grilluj kabaczek, cukinię i paprykę 4 do 6 minut lub do momentu, gdy zmiękną i pojawią się znaki na grillu, obracając raz. Grilluj cebulę 2 minuty lub do momentu, gdy stanie się miękka i lekko zwęglona, obracając od czasu do czasu.
Krok 3
Do dużej miski, z cytryny, zetrzeć 1/2 łyżeczki skórki i wycisnąć 2 łyżki soku. Dodaj pesto i po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Krok 4
Posiekaj kabaczek, cukinię, paprykę i cebulę; dodaj do miski z pesto. Odetnij ziarna od kolb; dodaj do miski wraz z pomidorami, pietruszką i ugotowanym makaronem. Wymieszać do połączenia. Podawać w temperaturze pokojowej.
Przydatne linki
Regulaminy