Prosty, ale pyszny, ten omlet jest wystarczająco elegancki na kolację i wystarczająco łatwy na śniadanie lub brunch. Podawaj go z dodatkiem cytrynowej zieleniny, aby posiłek był kompletny!
##Wskazówki
Krok 1 Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i smażyć do miękkości, około 6 minut. Przełożyć do małej miseczki.
Krok 2 W dużej misce ubij jajka, 1 łyżkę wody i 1/2 łyżeczki soli. Wróć na patelnię i dodaj masło. Dodaj jajka i gotuj, stale mieszając gumową szpatułką, aż jajka będą częściowo gotowe. Zmniejsz ogień do minimum i przykryj patelnię szczelnie, gotując aż jajka będą gotowe, 4 do 5 minut. Dodaj parmezan i ugotowaną cebulę, złóż na pół.
Krok 3 W średniej misce ubij sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oliwy. Szpinak wymieszać z winegretem i podawać z omletem.
Przydatne linki
Regulaminy