DO PODANIA
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Nasmaruj naczynie do pieczenia o pojemności 5 filiżanek (1,25L). Umieść czekoladę i masło w małym rondelku na małym ogniu i gotuj przez 3-4 minuty lub do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
Krok 2
Umieść jajka i cukier w mikserze wyposażonym w przystawkę do ubijania i ubijaj, aż będą blade i puszyste. Połącz mąkę i mączkę migdałową w misce i dodaj do masy jajecznej. Delikatnie wmieszaj masę czekoladową.
Krok 3
Wlej ciasto do przygotowanego naczynia i delikatnie stuknij, aby wyrównać. Umieść naczynie na blasze do pieczenia i piecz przez 15-20 minut lub do momentu, gdy pudding będzie ugotowany, ale nadal miękki i lekko chwiejący się w środku. Wyjmij z piekarnika i odstaw na drucianą półkę na 5 minut.
Krok 4
Przenieś naczynie do pieczenia na żaroodporny talerz do serwowania. Posypać kakao i łyżką położyć zgęstniały krem do podania.
Przydatne linki
Regulaminy