Strona GłównaO mnieKontakt

Wrapy z kurczakiem i chili

Autor Konrad Hołub
Opublikowane w Na kolacje
October 11, 2021
20 min gotowania
Wrapy z kurczakiem i chili

Sposób przyrządzenia

KROK 1

Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj kurczaka, zrumień ze wszystkich stron, a następnie wyjmij. Dodaj cebulę, czosnek, imbir i szczyptę soli. Gotuj przez 5 minut lub aż zmięknie.

KROK 2

Zwiększamy temperaturę do wysokiej. Dodaj kurczaka, przyprawy, przecier pomidorowy, chili i sok z cytryny. Dobrze dopraw i gotuj przez 10 minut lub do momentu, gdy kurczak będzie miękki.

KROK 3

Podziel kurczaka, czerwoną cebulę, chutney, zioła i jogurt pomiędzy cztery ciepłe rotis. Zwinąć i podawać z dużą ilością serwetek.

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 6 udek z kurczaka bez kości i skóry, pokrojonych na kawałki
  • 1 duża cebula, cienko pokrojona w półksiężyce
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 3 cm kawałek imbiru, obrany i drobno posiekany
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • ½ łyżeczki garam masala
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 czerwone chili, cienko pokrojone w krążki
  • sok z ½ cytryny
  • 4 rotis, podgrzane
  • ½ małej czerwonej cebuli, posiekanej
  • 4 łyżki chutney z mango lub limonki
  • 4 garście mięty lub kolendry
  • 4 łyżki jogurtu

Tagi

#chili#kolacje#wrap
Poprzedni przepis
Pudding czekoladowy
Konrad Hołub

Konrad Hołub

Pasjonat gotowania

Spis treści

1
Sposób przyrządzenia
2
Składniki

Podobne posty

Burgery z fasoli chorizo
July 22, 2021
1 min

Przydatne linki

WspółpracaO mnieKontakt